Altın Küre Ödülleri neden salı günü?

80. Altın Küre Ödülleri, 10 Ocak Salı akşamı sahipleriyle buluşacak. Peki, Altın Küre Ödülleri neden Salı günü yapılıyor? Cem Tümdağ Muhabbir için yazdı.

altın küre

Cem Tümdağ – Kaliforniya’da Beverly Hilton’da düzenlenecek 80. Altın Küre ödül törenini The Carmichael Show’un yıldızı oyuncu-komedyen Jerrod Carmichael sunacak.

Bu senenin Altın Küre ödüllerinde en çok adaylığa 8 ile The Banshees of Inisherin filmi sahip. 6 adaylık ile Everything Everywhere Al at Once filmini ise 5 adaylık ile Babylon ve The Fabelmans filmleri takip ediyor. 3 adaylığa sahip filmlerde ise Elvis, Pinocchio ve Tar var.

Öte yandan Televizyon Altın Küreleri’nde ise en fazla adaylığa 5 dalda Abbott Elemantary sahip. 4 dalda adaylığa sahip yapımlar ise The Crown, Dahmer, Only Murders in the Building, Pam & Tommy ve The White Lotus.

NBC ve Peacock yayınlayacak

Geçtiğimiz yıl Altın Küre Ödül Törenleri, ödülün düzenleyicisi Hollywood Yabancı Basını’nın içine karıştığı skandallardan ötürü yayıncısı NBC tarafından boykot edilmişti ve yayınlanmamıştı. Bu sene tek senelik bir kontrat ile NBC’nin TV’den ve aynı firmanın online yayıncısı Peacock’tan canlı yayınlanacağı açıklandı.

Hollywood Yabancı Basını’nın üyeleri içinde farklı kimliklerden basın mensuplarına yer vermek üzere attığı adımlardan ve yapısal değişikliklerden sonra ödül töreninin bu sene yayınlanma kararı alındı.

Altın Küre Ödülleri neden salı günü?

Ödül töreninin salı günü olma sebebi ise ABD’de açık ara en çok reyting alan Amerikan Futbolu Ligi NFL‘in yayıncılarından biri olan NBC’nin reyting kaygısından ötürü futbol yayınlarına ağırlık vermesi. NFL’de normal sezonun 17’den 18 haftaya uzatılması sonrası Ocak ayında boş olan pazar akşamı slotu kalmadı Altın Küre Ödül Töreni için. Pazartesi günü de kolej futbolu final maçının yine Los Angeles’ta düzenlenmesiyle televizyon rekabeti istemeyen organizasyon bu nedenle Salı günü yayınlanacak.

80. Altın Küre Ödül Töreni’nde eğlence sektöründe kariyer başarılarını kutlamak amacıyla verilen Cecil B. DeMille Ödülü ise bu sene ünlü komedyen Eddie Murphy‘e takdim edilecek.