Farklı kuşaklardan ve disiplinlerden sanatçıları ve eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan mekân, Validebağ Konakları’nda yer alıyor. RS Sanat Alanı günümüz sanatının disiplinlerarası yapısına uygun olarak, karma ve kişisel sergilere, güncel küratöryel stratejilerle ev sahipliği yaparak, sanatçıları ve eserlerini geniş kitlelere ulaştıran dinamik ve yenilikçi bir ortam sunuyor.
RS Sanat Alanı ile çok heyecanlı ve mutlu bir yolculuğa başladıklarını ifade eden Filiz Yılmaz, RS Sanat Alanı’nın ilk sergisi olan “İnsan Hikâyeleri” 6 Mayıs’ta ziyarete açılacağını hatırlattı.
“Bu keyifli yolculuğa çıkarken, sanatı ulaşılabilir kılmak istedik.” diyen Filiz Yılmaz sözlerini söyle sürdürdü: “Hediyeleşme; geleneğimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Özel günler, tebrikler, ziyaretler ve teşekkürler hediyesiz olmaz… Bir ziyarete gidilirken eli boş gidilmez… Özel günlerde sevdiklerimizi çiçek göndermeden olmaz… Bizler, bu kalıpları değiştirme ve sanata dair farkındalığı artırma fikriyle, RS Sanat Alanı çatısı altında online bir platform yarattık ve resimsepeti.com’u kurduk… Resimsepeti; çiçeğin, çikolatanın yanında, hediyeleşme geleneğine farklı alternatifler sunmayı, sanatı da bu hediyeleşme kültürünün bir parçası yapmayı misyon edinen bir platform… İstedik ki, birbirinden değerli sanatçıların eserleri herkes için ulaşılabilir olsun. Bunu yaparken genç sanatçıları da destekleyelim. Bu platform, onlar için de bir vitrin olsun, eserlerini sergileme fırsatı sunsun. Sanatçılarımızın eserleri, hediyeleşme yoluyla sevdiklerimizde unutulmaz izler bırakabilsin… Bu hediyeleşme anlayışını bugün sizlere bir anı olarak hediye edeceğimiz sanat eserleri ile başlatıyoruz.
Aynı zamanda çağdaş sanat dünyası için önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz RS Sanat Alanı ile güncel sanatın Avrupa Yakası’nda sıkışan rotasına yeni bir alternatif sunmayı amaçlıyoruz.”
Marcus Graf Küratörlüğünde İlk Sergi: “İnsan Hikâyeleri”
RS Sanat Alanı’nın dört önemli güncel sanatçıyı bir araya getiren ilk sergisi “İnsan Hikâyeleri”, Marcus Graf küratörlüğünde 6 Mayıs’ta ziyarete açılıyor. Baysan Yüksel, Didem Ünlü, Furkan Payas ve Haydar Akdağ eserlerindeki insan figürü temsili ve varoluşsal konuları işleyişleri ile sanatsal anlamda ilgilerinin odak noktasını gözler önüne seriyor. Baysan Yüksel ve Furkan Payas insanların hem neşe ve acıları hem de umut ve korkularını irdelerken Didem Ünlü ve Haydar Akdağ ise hayat hikâyelerimizde hatıralar ve hatırlamanın rolünü açığa çıkarıyor.
Farklı kavramsal yaklaşımların yanı sıra “İnsan Hikâyeleri” sergisinin estetik ve biçimsel çoğulculuğu, serginin güçlü karakteristik özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Resimden kolaja, baskıdan heykele çok sayıda disiplini ortaya koyan sergi; Yüksel’in tuval üzerine yaptığı eserleri, Payas’ın üç boyutlu işlerinin neo-sürrealist ve illüstratif yaklaşımları, Ünlü ve Akdağ’ın hem hazır-yapım geleneğine hem de realizm ve dışavurumculuk ekolleri arasında resme atıfta bulunan parçalı ve disiplinlerarası işleri ile etkileşimde bulunuyor.
Sergiyi 4 Haziran tarihine dek ziyaret edebilirsiniz.