Kendine Has Babylon Soundgarden için geri sayım başladı

Kendine Has Babylon Soundgarden, Pozitif deneyimi ile 28- 29 Mayıs’ta şehre dönüyor. Eğlencesi kendine has festival Kendine Has Babylon Soundgarden, iki gün boyunca Yapı Kredi bomontiada’nın dört tarafını hem müzik hem de birbirinden farklı deyimlerle dolduracak.

1999 yılından bu yana yerli ve yabancı binlerce sanatçıyı müzikseverlerle buluşturan Babylon, Kendine Has Babylon Soundgarden ile şehre geri dönüyor. Gerçekleştirildiği her sene müzikseverler tarafından ilgiyle takip edilen festival Kendine Has Babylon Soundgarden, Pozitif deneyimi ile 28-29 Mayıs tarihlerinde Yapıkredi bomotiada’da gerçekleştirilecek. İki gün boyunca katılımcılar müziğin yanı sıra birbirinden farklı aktiviteleri deneyimleme fırsatı bulurken, festivale özel hazırlanmış menülerin tadını çıkarma imkanı da bulacak.

İki güne yayılan festival boyunca; dinamik electro-funk tarzlarını güçlü synth düzenlemeleri ve melodik stilleriyle birleştiren Hollandalı elektronik ikilisi Weval, 2011’de Engin Sevik ve Kaan Boşnak tarafından kurulan yerli sahnnin sevilen isimlerinden indie-folk grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz, geleneksel müziğin, fütürist surf’ün ve post-punk’ın zıtlıklarını bir araya getiren müziğiyle Gaye Su Akyol, Mode XL ile müzik dünyasına giren VEYasin’in, 70’li yılların psikedelik ve funk türündeki şarkılarını disko ritimleriyle birleştirdiği mix’leriyle büyük beğeni toplayan solo projesi Hey! Douglas, new school hip-hop, trap ve urban üretimleriyle rap sahnesinin üretken ve başarılı prodüktörlerinden Artz ve Bugy, caz, ska, dub ve rock formlarını müziğinde birleştiren ve yerli müzik sahnesinin öncü reggae gruplarından Sattas, multi-enstrümanist, şarkıcı ve söz yazarı Dilan Balkay, R&B, bedroom pop ve arabesk türlerini müziğinde bir araya getiren İstanbul çıkışlı prodüktör, şarkıcı ve şarkı yazarı Mert Demir, roots reggae ortak temelinde kurulan İstanbul çıkışlı grup Bosphoroots, caz, rock, halk müziği, elektronik müzik ve progresif türlerini yorumlayarak kendi sesini oluşturan Geeva Flava, drum’n bass, jungle gibi farklı underground türlerinden dans müziğinin birçok alt tarzını etkileyerek dünyanın dört bir yanına yayılan sound system kültürünün yerli temsilcisi Simba Roots Sound System, Çingene, Türk ve Arap müziğinin çok çeşitli renkli müziklerini de bünyesinde barındıran akordeon ve perküsyona dayalı geleneksel Balkan topluluğu Balkan Marching Band müzikseverlerle buluşacak.

Babylon, Populist ve avluda yer alan DJ setlerde ise Kaan Düzarat, Hünkar, Garan Garan, Volkan Judocu, Bantmag DJ’leri, Discolog, Murat Beşer & Levent Şen, Ras Memo & Da Frogg ve kiwi keyifli set’leriyle festival ruhunu gün boyu sürdürecek.

İki gün boyunca dört tarafı müzikle çevirili olacak Yapıkredi bomontiada’da Pozitif deneyimi ile gerçekleştirilecek Kendine Has Babylon Soundgarden’ın biletlerine şimdi Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.biletix.com/etkinlik/1PO45/ISTANBUL/tr