ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ (ATATÜRK ORATORYOSU) // 10 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında özel bir konserle anacak. 10 Kasım Perşembe akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konserde, Cumhuriyet dönemi ikinci kuşak bestecilerinden Nevit Kodallı’nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi’nin metninden oluşan “Atatürk Oratoryosu” seslendirilecek. Konserde soprano Perihan N. Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek, bariton Alper Göçeri solist olarak yer alacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini ise Paolo Villa üstlenecek.
BIÇAĞIN İKİ YÜZÜ // 1-10 KASIM // YEŞİLÇAM SİNEMASI // 14.00-16.30-18.30
72. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Claire Denis’in “En İyi Yönetmen” dalında Altın Ayı ödülüne layık görüldüğü filmi “Bıçağın İki Yüzü”, AKM Yeşilçam Sineması’nda sinemaseverlerle buluşuyor. 10 Kasım’a kadar her gün belirli saatlerde izlenebilecek filmin başrollerini beyaz perdenin en prestijli ödüllerinin sahibi ünlü Fransız aktris Juliette Binoche ile Vincent Lindon paylaşıyor. Fransız sinemasının usta isimlerini buluşturan film, tutkulu bir aşk üçgenini konu alıyor.
ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ // 11 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çığır açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, müzik tarihinde çığır açan Beethoven’ın eserleriyle taçlanan bir repertuvarla anacak. AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda 11 Kasım’da gerçekleşecek konserde, Amerikalı besteci Samuel Barber’ın etkileyici bestesi Yaylılar için Adagio, piyanist Gökhan Aybulus’un hayat vereceği Beethoven’ın Üçüncü Piyano Konçertosu ve son olarak bir anıt eser olan “Eroica” Senfonisi seslendirilecek. Konserde orkestrayı deneyimli şef Antonio Pirolli yönetecek.
4X8 MİNİ PLATFORM // 11 KASIM // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00
Küçük çaplı yeni koreografi çalışmalarına imkân sağlayan modern dans gösterisi 4×8 Mini Platform, Atatürk Kültür Merkezinde izleyiciyle yeniden buluşacak. İddiasız fakat samimi bir anlatım ile dar alanda dinamik bir etki yaratmak amacıyla oluşturulan bu mini platformda, MDTistanbul’un dans üreticisi sanatçılarının işleri yer alacak.
TÜRK MÜZİĞİ AKŞAMLARI CEVDET ÇAĞLA BESTELERİ // 12 KASIM // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30
Türk müziğinin en büyük bestekârlarından Cevdet Çağla’nın besteleri, Atatürk Kültür Merkezinde yankılanacak. 1900-1988 yılları arasında yaşamış kemanî, bestekâr Cevdet Çağla’nın eserlerinin yer aldığı konser, AKM Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşecek. Sanatçı Çağla’nın unutulmaz eserleri, solistler Esrâ Çelik Tokgöz ve Berke Meyman’ın yorumlarıyla dinleyicilerin huzurunda olacak. Müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatacak program, “Ah eden kimdir bu saat kuytuda”, “Gelmiyorsun yakıyor bağrımı hicranın eli”, “Kaçıncı fasl-ı bahar bu solar gider emelim” ve “Nur salkımısın gül ki bahar bahtına yansın” akışıyla gerçekleşecek.
YÖRE YÖRE TÜRKÜLERİMİZ VE HALK DANSLARI // 12 KASIM // TİYATRO SALONU // 20.00
İstanbul Devlet Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu, Âşık Veysel, Karacoğlan, Pir Sultan Abdal gibi ulu ozanlarımızın yanı sıra halka mal olmuş anonim türküleri müzikseverlerle buluşturacak. Şef Uğur Kaya yönetimindeki konserde, Züleyha Ortak, Çimen Yalçın, Sibel Beğde, Cevat Dursun, Orçun Bora Kurtoğlu, Mustafa Gökay Ferah ve Tekin Büyükkaya solistliği üstlenecek. Konserde müzik ziyafetinin yanı sıra halaydan horona, zeybekten karşılamalara halk dansları gösterisi de olacak.
ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASINA “ZÂVİL” // 13 KASIM // TİYATRO SALONU // 11.30
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılı anısına, 13 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahne alacak. Şef Mehmet Güntekin yönetimindeki koro, aziz Atatürk’ün anısına hazırlanan konserde, klasik müzik kültürümüzün kadim makamlarından “Zâvil”i ana eksenine alacak. Günlük hayatının vazgeçilmezi Türk musikisi olan Atatürk’ün “özel repertuvarı” denilebilecek eserlerden tamamlanan bir derleme, müzikseverlerin huzuruna çıkacak. Saz eserleri bölümünde “Halâskârgazi”nin isteğiyle yakın çevresinde yer almış büyük bestekâr Refik Fersan’ın bestelediği bir eser yer alırken; solist Bekir Ünlüataer, Atatürk’ün musiki meclislerinde dinlemekten büyük zevk aldığı eserleri seslendirecek. Konser, Atatürk’ün doğduğu toprakların sesi olan Rumeli türküleriyle son bulacak.