Dünyanın ilk NFT bienali 29 Ocak’a kadar uzatıldı

Ocak ve Şubat ayları boyunca, sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getirerek, katılımcıları için fiziksel ve dijital bir sanat deneyimi sunan NFT Biennial, yoğun ilgi üzerine 29 Ocak 2023’e kadar uzatıldı.

nft bienali

Ay sonuna kadar Zorlu PSM’de ziyaret edilebilecek NFT bienali, sanat ve teknolojinin, doğa ve insan üzerindeki şekillenmesini anlatarak kavramsal çerçevesinde insanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiğine odaklanıyor. Bu çerçevede 100’ü aşkın sanat NFT’lerinin sergilendiği dünyanın ilk ve tek NFT bienali ücretsiz olarak Zorlu PSM’de ziyaret edilebilir.

Dünyanın ilk NFT bienali 6 Ocak tarihinde İstanbul’da Zorlu PSM’de kapılarını açtı. Ziyaretçilerin ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabildikleri bienalde; medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok etkinlik bulunuyor. NFT Biennial 2023’ün ilk iki ayı boyunca İstanbul dahil dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ve Metaverse’de düzenlenecek. NFT Biennial, İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergilendiği ve dünyaca ünlü açık kaynaklı blokzincir platformu Tezos’un global iş birliğiyle gerçekleşen NFT bienalinin diğer destekçileri arasında Web 3.0 ve blokzincirin önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de yer alıyor. 29 Ocak Pazar gününe kadar iki hafta daha ziyaretçilerini Zorlu PSM Galeri Alanı’nda bekleyecek olan ‘NFT Biennial’ hem Metaverse’teki hem de Zorlu PSM’deki sergileriyle katılımcılar için unutulmaz bir fijital sanat deneyimine dönüşmeye devam ediyor.