CRR’de 2024 Haziran’da neler var?

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği, Haziran ayında 14 konserle sanatseverlerle buluşuyor.

Yüzyılın Yüzleri Cevdet Çağla ve Emin Ongan

CRR Türk Müziği Topluluğu, 1 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.

CRR Konser Salonu’nda gerçekleşen “Yüzyılın Yüzleri” konserleri kapsamında, 1 Haziran Cumartesi günü CRR Türk Müziği Topluluğu’nun vereceği konserde kemanın iki büyük ismi Cevdet Çağla (1900-1988) ve Emin Ongan (1906-1985) anılacak. Konserde, keman icracısı olmalarının yanı sıra, dönemin ve günümüzün en sevilen ve sıkça okunan eserlerine imza atmış bestekârların çeşitli formlardaki sözlü ve saz eserleri solo ve koro olarak icra edilecek.

Şef ve tanbur sanatçısı Hakan Talu’nun yönetiminde gerçekleşecek konserin misafir solisti ise günümüzün başarılı ses sanatçısı Sezen Cin Özdemir olacak.

Konser Detayları:

  • Tarih: 1 Haziran Cumartesi
  • Saat: 13.00

Notaya Yansıyan Renkler

Christian-Pierre La Marca ve CRR Senfoni Orkestrası, 1 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Alman-Leh kökenli orkestra şefi Adam Szmidt yönetiminde gerçekleşecek konserde, Gramophone Ödüllü Fransız çellist Christian-Pierre La Marca solist olarak yer alacak.

Müziğin farklı dönemlerinden ve kültürlerinden eserlerle zenginleştirilen konser repertuvarı şu şekilde: 1990’da Avrupa Yayın Birliği Genç Solistler Konseri için TRT’nin ısmarlaması üzerine yazılan Muammer Sun’un “Bahar Şenliği” (Çerkez Süiti) adlı eseri, Çerkez kültürü, müziği ve danslarının enerjik ve coşkulu yapısını yansıtır. Alman çellist Wilhelm Fitzenhagen’ın teşvik ve desteğiyle yazdığı ve Mozart’a olan sevgisini ve hayranlığını dile getiren bir yapıt olan P.I. Çaykovski’nin “Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler” adlı eseri, klasik üslupta yazılmış ana tema ve yedi varyasyon, dans ve Rus halk ezgileriyle zenginleştirilmiştir. Konserin üçüncü eseri, Franz Schubert’in 1815’te, 18 yaşında yazdığı “3. Senfoni,” neşenin ve pırıltılı görüntülerin farklı hallerini yansıtırken, halk danslarından esinlenen bölümlerle Schubert’in gençliğinin ateşini ve umudunu dinleyicilere sunar.

Konser Detayları:

  • Tarih: 1 Haziran Cumartesi
  • Saat: 20.00

Pinokyo’nun Müzikal Masalı CRR’de!

141 yaşındaki küçük ahşap kukla Pinokyo’nun masalsı dünyası 2 ve 15 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda bir kez daha çocuklarla buluşacak. Ünlü piyanist, orkestra şefi ve opera bestecisi Bujor Hoinic’in şefliğinde ve Akasya Asıltürkmen’in anlatıcılığı ile zenginleştirilen “Pinokyo” başlıklı anlatımlı konserde, Pinokyo’nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar anlatılıyor.

Pinokyo’nun hikâyesi, sadece çocukları değil, her yaştan insanı etkileyen dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları barındırıyor.

Konser Detayları:

  • Tarih: 2 Haziran Pazar – 14.00
  • Tarih: 15 Haziran Pazar – 11.30

Anadolu ve Balkan Halklarının Ortak Hikayesi: “Kaval”

UNESCO Barış Sanatçısı Theodosii Spassov ve modern kavalın önemli temsilcilerinden Batuhan Aydın, 5 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. İlk kez aynı sahneyi paylaşacak olan Spassov ve Aydın’a CRR Oda Orkestrası eşlik edecek. Konser dinleyicilerin, Anadolu’nun mistik ezgileri ve Balkanlar’ın enerjik ritimlerini kaval ile yeniden keşfetmelerini sağlayacak.

Modern kavalın öncüsü olarak kabul edilen Bulgar kaval virtüözü Theodosii Spassov, ulusal ve uluslararası birçok ödülün yanı sıra, 2015’te UNESCO tarafından “Barış Sanatçısı” ünvanı ile ödüllendirildi. Kavalın ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Batuhan Aydın, Anadolu ve Balkanlar’ın geleneksel ezgilerini caz yorumlarıyla harmanlıyor. Yayımladığı albümlerle özellikle etno-caz ve füzyon gibi müzik türlerine yenilikçi bir yaklaşım kazandıran Aydın, kavalın modern dünyadaki temsilcilerinden kabul ediliyor.

Konser Detayları:

  • Tarih: 5 Haziran Çarşamba
  • Saat: 20.00
  • Konser Süresi: Yaklaşık 90 dakika.

Barcelona Flamenco Ballet: Carmen 7-8 Haziran’da CRR’de!

Barcelona Flamenco Ballet, 7-8 Haziran tarihlerinde saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak. Yönetmen David Gutierrez’in liderliğindeki yenilikçi topluluk, ünlü “Carmen” hikayesini flamenko, caz ve çağdaş baleyi harmanlayan yorumla izleyicilere sunacak.

David Gutierrez tarafından 2017 yılında kurulan Barcelona Flamenco Ballet (BFB), geleneksel flamenkoyu caz ve çağdaş bale ile birleştirerek uluslararası alanda tanınan bir dans topluluğu haline geldi. 40’tan fazla ülkede sahne alan BFB, enerjik performansları ve toplumsal konuları işleyen yapımlarıyla dikkat çekti. Yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınan BFB, flamenko, caz ve çağdaş baleyi harmanlayan taze ve orijinal gösterileriyle İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Gösteri Detayları:

  • Tarih: 7-8 Haziran Cuma – Cumartesi
  • Saat: 20.00

Duayen orkestra şefi Hikmet Şimşek’e adanmış bir çocuk eseri:

Büyülü Orkestra 9 Haziran’da CRR’de!

Doksanlı yıllarda ürkiye’de milyonlarca insanı klasik müzikle tanıştıran duayen orkestra şefi Hikmet Şimşek’e adanmış “Büyülü Orkestra” adlı senfonik masal, 9 Haziran Pazar günü saat 11.30’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda küçük müzikseverlerle bir kez daha buluşacak. Büyülü Orkestra’nın müzikleri, besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş tarafından yazıldı. Eserin hikâyesi, keman sanatçısı ve yazar Gündüz Öğüt’e ait. Anlatıcı ve Hikmet Şimşek rolünde ise viyola sanatçısı ve komedyen Efdal Altun yer alıyor. Eserin görsellerini hazırlayan ve sunan ise keman ve fotoğraf sanatçısı Tolga Akın. İlkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan müzikli masal, çocuklara senfoni orkestrasını ve çalgıları tanıtmanın yanı sıra müziğin ve sanatın erdemlerini ve yararlarını interaktif olarak da anlatmayı amaçlıyor.

“Büyülü Orkestra”, 45 dakikalık süresi boyunca, orkestra ve senfonik müzikle ilgili derin bir hikâye sunarken, müzik ve sanatın çocuklar ve genel izleyici üzerindeki pozitif etkilerine odaklanıyor. Eserin hikayesi şöyle: Büyülü Orkestra, efsanevi orkestra şefini kaybedince yeni gelen şef “Kazava” herkesin beğenisini kazanır. Ancak Kazava’nın şeytani planları anlaşılmaya başlayınca işler karışır. Şehrin çocukları, severek izledikleri orkestranın üzerine bir çeşit kara büyünün çöktüğünü üzülerek öğrenir. Yardım gecikmeyecek, üstelik hiç beklenmedik bir yerden gelecektir.

Konser Detayları:

  • Tarih: 9 Haziran Pazar
  • Saat: 11.30

İstanbul Oda Orkestrası: “Bonne Soiree” ile CRR’de!

İstanbul Oda Orkestrası, 9 Haziran Pazar akşamı saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek, 2. Nevhiz Pak Sezonu konserlerinin üçüncüsünde keman sanatçısı Muhammed Yıldırır ve kontrbas sanatçısı İlker Cankara’ya eşlik edecek Bonne Soiree başlıklı konserde orkestrayı Hakan Şensoy yönetecek.

Konserde İstanbul Oda Orkestrası, nefesli çalgıların katılımıyla ikili senfonik kadro ile Saint-Saëns’ın Op.28 Introduction, Rondo et Capriccioso ve Ravel’in Tzigane / Çigan adlı eserlerinde Yıldırır’a eşlik edecek. Konserin genç solisti İlker Cankara ise Giovanni Bottesini’nin Grande Allegro di Concerto “Alla Mendelssohn” adlı eseri icra edecek.

Konserin ikinci yarısında, Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası, Fransız izlenimci müziğinin iki büyük bestecisinden eserler seslendirecek. İlki, Maurice Ravel’in 6 ve 7 yaşlarındaki Mimi ve Jean Godebski için yazdığı Kaz Ana Süiti. Müzikseverler bir peri masalı öyküsü gibi işlenmiş eserin ardından, sahnelerimizde nadir olarak icra edilen Albert Roussel’in “Örümceğin Ziyafeti” adlı müzikal tasvirini dinleyebilecek.

Konser Detayları:

  • Tarih: 9 Haziran 2024, Pazar
  • Saat: 20.00
  • Hakan Şensoy: Şef
  • Muhammed Yıldırır: Keman
  • İlker Cankara: Kontrbas

Cazın Yaşayan Efsanelerinden John Surman 80’inci Yaşını CRR’de Kutluyor

John Surman Quartet, 12 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda unutulmaz bir performans sergileyecek. Saksafoncu, klarnet ve synthesizer icra eden John Surman’a konserde, Rob Waring (vibrafon), Rob Luft (gitar) ve Thomas Strønen (davul) eşlik edecek.

Serbest ve Modal Cazın Öncüsü

John Surman, kariyerinin ilk on yılında serbest caz ve modal caz alanında önemli eserler üretti ve İngiliz cazının en önemli isimlerinden biri oldu. Tavistock, Surman, 1960’ların ortalarında Mike Westbrook Band’de bariton saksafon çalarak tanındı, kısa süre sonra soprano saksafon ve bas klarnet enstrümanlarıyla da dikkat çekti. 1966’da kendi adıyla ilk plağını yayınlayadı.

Cazın Sınırlarını Genişleten Usta

Halk müziği temalarını, klasik müzik ve film müziği gibi geniş ve çeşitli çalışmalarla birleştirerek cazın sınırlarını genişleten Surman, 1969’da Barre Phillips ve Stu Martin ile The Trio’yu kurdu. 1970’lerin ortasında, alto saksofoncu Mike Osborne ve tenor saksofoncu Alan Skidmore ile birlikte S.O.S.’yi kurmuş ve bu dönemde Ronnie Scott, John McLaughlin, Albert Mangelsdorff gibi isimlerle de kayıt yaptı. 1972’de synthesizerlarla deneyler yapmaya başlayan Surman, “Westering Home” adlı solo projesiyle dikkat çekti.

ECM ile Uzun Soluklu İş birliği

1979’da çıkardığı “Upon Reflection” albümü, modern cazın önemli şirketlerinden ECM ile uzun soluklu iş birliğinin ilk meyvesi oldu. Surman, sadece cazda kalmayıp film müzikleri de üretti, yaylı çalgılar dörtlüleri için besteler yaptı ve synthesizerlı performanslara imza attı. Kariyeri boyunca Norveçli kadın vokalist Karin Krogg, gitarist Terje Rypdal, basçı Miroslav Vitous, gitarist John Abercrombie, davulcu Jack DeJohnette ve Dave Holland gibi modern cazın önde gelen isimleriyle çalıştı.

Yeni Albüm: “Words Unspoken”

80. yaşını kutlayan Surman’ın, “Words Unspoken” adlı yeni albümünü Şubat ayında ECM etiketiyle piyasaya sürüldü. On besteden oluşan albüm Surman’ın derin müzikal anlayışını yansıtıyor.

John Surman Quartet CRR’de verecekleri konserde, Surman’ın yeni albümünden parçaları icra edecek ve dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Konser Detayları:

  • Tarih: 12 Haziran Çarşamba
  • Saat: 20.00

İlber Ortaylı ile LEVANTE 13 Haziran’da CRR’de!

“LEVANTE: Anatolian Stories in Italic”, 13 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Anadolu’nun derin köklerinden İtalyan Barok müziğine uzanan Levante, İlber Ortaylı’nın anlatıcılığında, tenor Mert Süngü, klavsen sanatçısı Chiara Cattani, kemancı Lorenzo Gugole, lut ve teorbo sanatçısı Fabiano Merlante ve Camerata Barok İstanbul’un performanslarıyla kültürlerarası diyalog vaat ediyor. Bağlama ve kopuz ustası Coşkun Karademir, perdesiz gitar virtüözü Cenk Erdoğan ve ney sanatçısı Burcu Karadağ projede konuk sanatçı olarak yer alıyor.

“LEVANTE: Anatolian Stories in Italic” projesi, Anadolu topraklarının binlerce yıllık müzikal mirasının, İtalyan Barok dönemiyle buluştuğu bir eser. İtalyan şef Chiara Cattani yönetiminde C. Monteverdi, J. Lully, G. F. Händel ve T. Traetta’dan eserler, “Levante” temalı barok operalardan tenor aryaları ve lamentolar, Osmanlı saray müzikleri, Sefarad şarkıları, Anadolu deyişleri ve türküleri bir araya geliyor.

Dou Akdeniz coğrafyasının tanıdık halk ezgilerinin, İtalyan Barok müziğinin zarif dokunuşlarıyla yeniden yorumlandığı proje Prof. İlber Ortaylı’nın anlatımıyla zenginleşiyor.

Konser Detayları: 

  • Tarih: 13 Haziran Perşembe
  • Saat: 20.00
  • İlber Ortaylı: Anlatıcı
  • Mert Süngü: Tenor, Lute, Sampler ve Eser Düzenlemeleri
  • Chiara Cattani: Klavsen ve Eser Düzenlemeleri
  • Lorenzo Gugole: Keman
  • Fabiano Merlante: Lute, Theorbo
  • Camerata Barok İstanbul

Gitarın Gücü Adına: Dan Wilson 14 Haziran’da CRR’de!

Günümüz caz gitar sahnesinde güçlü ismi ve cazın yenilikçi ustası Dan Wilson, 14 Haziran Cuma günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Konserde sanatçıya David Throckmorton (davul), Glenn Zaleski (piyano) ve Jonathon Muir-Cotton (kontrbas) eşlik edecek.

Müzik yolculuğuna küçük yaşlarda kilise topluluklarında gitar ve org çalarak başlayan Dan Wilson’ın bu geçmişi, müzikal kimliğini gospel ve blues’dan geleneksel caza kadar şekillendirdi. Wilson, Marcus Miller’in jüri başkanı, Dee Dee Bridgewater ve George Benson gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı Rising Star Jazz Award’ın Amerika ayağında 750 kişi arasından birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, onu gitar/org geleneğinin attığı temellerle cazın büyük üstadı Joey DeFrancesco’nun dörtlüsüne katılmaya götürdü. Wilson, DeFrancesco’nun projesi ‘’Freedom’’ ile ilk Grammy Ödülü adaylığını kazandı.

Dan Wilson, aldığı davet üzerine Christian McBride’ın üçlüsü Tip City ile turneye çıktı. Nisan 2021’de prodüktörlüğünü McBride’ın yaptığı, Mack Avenue Records etiketiyle yayınlanan albümü “Vessels of Wood and Earth” ile büyük beğeni topladı. Bu albüm, Wilson’ın müzikal çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Konser Detayları:

  • Tarih: 14 Haziran 2024, Cuma
  • Saat: 20.00
  • Dan Wilson: Gitar
  • David Throckmorton: Davul
  • Glenn Zaleski: Piyano
  • Jonathon Muir-Cotton: Kontrbas

Cazibe ve Zarafet: Münih Filarmoni Solistleri CRR’de!

Münih Filarmoni Solistleri, 15 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda konser verecek. Konserde, Antonín Dvořák ve Bedřich Smetana’nın eserlerinden oluşan zengin bir repertuvar dinleyicilere sunulacak.

Konserin solist kadrosu, Münih Filarmoni’nin seçkin müzisyenlerinden oluşuyor. Obuada Clara Dent ve Kai Rapsch, klarnette László Kuti Matthias ve Ambrosius, fagotta Bence Bogányi ve Hanna Yu, kornoda Matias Pineira, Zsombor Nagy ve Sabela Rodríguez Oliveira, viyolonselde Péter Szabó ve kontrbasta Fora Baltacigil yer alıyor.

Konserin ilk bölümünde, Andreas Tarkmann tarafından düzenlenmiş Bedřich Smetana’nın ünlü operası “The Bartered Bride” yer alacak. Bu eser, Smetana’nın Çek halk müziği temalarıyla süslenmiş zarif melodilerini içeriyor ve dinleyicilere operanın coşkulu atmosferini yaşatıyor. Konserin ikinci bölümünde Antonín Dvořák’ın dört bölümden oluşan “Serenade in d-minor op.44” adlı eseri seslendirilecek. Hafif bir yürüyüş temposuyla başlayan “Moderato, quasi marcia” bölümü, dinleyicilere pastoral bir atmosfer sunar. Geleneksel bir minuet formunda olan “Minuetto. Tempo di minuetto” bölümü, zarif ve dans edilesi melodilerle bezenmiştir. Hareketli ve akıcı melodilerle dinleyicilere duygusal bir yolculuk sunan “Andante con moto” bölümü, coşkulu ve hızlı tempolu “Finale. Allegro molto” ile son bulur, eserin enerjik ve canlı karakterini ön plana çıkarır.

Konser Detayları:

  • Tarih: 15 Haziran Cumartesi
  • Saat: 20.00

Aryaların Büyüsü Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda!

Kariyerine Plácido Domingo’nun düzenlediği Operalia Yarışması’nı kazanarak başlayan, uluslararası üne sahip, soprano Olga Peretyatko, 22 Haziran Cumartesi akşamı, saat 20.30’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek. Peretyatko’ya orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Metropolitan Opera, La Scala, Covent Garden gibi önemli opera evlerinde ve Salzburg, Baden-Baden, Aix-en-Provence gibi prestijli festivallerde sahne alan, uluslararası üne sahip yönetmenler ve orkestra şefleriyle iş birliği yapan Olga Peretyatko, 22 Haziran’da İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Olga Peretyatko Robert Lepage’in yönettiği Stravinsky’nin “Bülbül” eserinin beğenilen prodüksiyonu ve Dmitri Tcherniakov’un provokatif “Çar’ın Gelini” yorumunda, Daniel Barenboim yönetiminde Bizet’in “İnci Avcıları” eserindeki başrol olan Leïla rolünde büyük başarı kazandı. 2015 ECHO Klassik ile 2018 OPUS Klassik ödüllerine sahip olan sanatçı, dünyanın farklı ülkelerinden seçilmiş 23 ninniyi içeren “Songs for Maya” albümüyle de beğeni topladı.

Olga Peretyatko’nun Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konserin repertuvarı şu şekilde: P. I. Tchaikovsky’nin (1840-1893) “1812 Uvertürü Op. 49” adlı eseri, 1812’deki Napolyon Savaşları’nı anan güçlü ve dramatik bir parça olarak öne çıkıyor. V. Bellini’nin (1801-1835) “Norma – Norma’nın Aryası ‘Casta Diva'” adlı eseri ise, opera tarihinin en ünlü soprano aryalarından biridir ve Bellini’nin zarif melodik stiliyle dinleyicileri büyüler. R. Wagner’in (1813-1883) “Tristan ve Isolde Liebestod” ve “Sicilya Vesperleri – Elena’nın Aryası ‘Merce dilette amici'” eserleri, Wagner’in dramatik ve duygusal yoğunluğunu yansıtan önemli eserlerdir. G. Verdi’nin (1813-1901) “Il Trovatore – Leonora’nın aryası ‘Tacea la notte placida … Di tale amor che dirsi'” adlı eseri, Verdi’nin dramatik yeteneğini ve melodik dehasını sergileyen bir parçadır. C. M. von Weber’in (1786-1826) “Der Freischütz Uvertürü, op. 77” adlı eseri, Alman romantik operasının temel taşlarından biridir ve zengin orkestra renkleriyle dikkat çeker.

Konserin ikinci yarısında S. Rachmaninov’un (1873-1943) “Ne poy, krasavitsa” op. 4/4 ve “Zdyes khorosho” op. 21/7 adlı eserleri, Rachmaninov’un lirik ve duygusal tarzını yansıtan zarif parçalar olarak öne çıkar. A. Dvořák’ın (1841-1904) “Slav Dansları Do Majör, op. 46 no. 1” adlı eseri, Dvořák’ın Çek halk müziğinden esinlenerek yazdığı coşkulu ve ritmik bir dans parçasıdır. Rachmaninov’un “Vocaliz” op. 34/14 adlı eseri, kelimesiz bir arya olarak, dinleyicilere duygusal bir yoğunluk sunar. G. Bizet’nin (1838-1875) “İnci Avcıları – Léïla’nın Aryası ‘Me voilà seule … Comme autrefois'” adlı eseri, Bizet’nin egzotik ve lirik melodilerini içeren bir parçadır. E. Elgar’ın (1857-1934) “Pomp and Circumstance, op. 39: March No. 1” adlı eseri, İngiliz müziğinin en tanınmış marşlarından biridir ve büyük bir coşkuyla icra edilir. Bizet’nin “Bolero No.3” adlı eseri, enerjik ritimleriyle dikkat çekerken, “Vasco da Gama – ‘La Marguerite a fermé sa corolle… Ouvre ton Coeur'” adlı eseri, Bizet’nin operatik yeteneğini sergileyen duygusal bir arya olarak öne çıkar. C. Gounod’nun (1818-1893) “Romeo ve Juliet – Juliet’in Aryası ‘Ah! Je veux vivre dans le rêve’ F-Dur” adlı eseri, Gounod’nun zarif ve lirik melodik stilini yansıtan bir parçadır.

Konser Detayları:

  • Tarih: 22 Haziran 2024, Cumartesi
  • Saat: 20.30
  • Mekan: Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
  • Murat Cem Orhan: Şef
  • Olga Peretyatko: Soprano
  • CRR Senfoni Orkestrası

Konser biletleri 30 ve 220 TL fiyat aralığında, CRR gişesi ve Biletix’te satışa sunulmuştur.