‘Direniş’ sergisine The Artisan İstanbul Hotel ev sahipliği yapacak

The Artisan İstanbul Hotel, Eylül ayında “Direniş” adlı sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın proje ortağı olduğu “Direniş” sergisi, insanın doğa üzerinde yarattığı tahribata dikkat çekiyor. Contemporary İstanbul ve İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak 15 Eylül’de başlayıp 23 Ekim’de sona erecek olan sergi, iklim krizinin doğanın geleceğini nasıl etkileyeceğini kavramsallaştırarak, farklı disiplinlerden usta ve genç sanatçılarla farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Hayatın içinde olmayı ve onu seyretmekten çok yaşamayı tercih edenlerin buluşma noktası olan The Artisan İstanbul Hotel, Eylül ayında heyecanla beklenen ‘’Direniş’’ adlı sergiyle bir kez daha sanatseverleri ağırlayacak. Contemporary İstanbul ve İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak 15 Eylül’de başlayıp 23 Ekim’de sona erecek olan “Direniş” sergisi; doğa ekosisteminin hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine düşündürürken, insan-doğa ilişkisinde iklim krizinin geleceğimizi nasıl etkileyeceğini kavramsallaştırarak, sanatçıların farklı disiplinlerdeki yorumlamaları üzerine kurgulandı.

‘’Direniş’’ sergisi yaşayan bir binada

Heyecanla beklenen sergi, Türkiye’nin önde gelen usta ve genç sanatçılarını bir araya getiriyor. Kemal Tufan, Server Demirtaş, Varol Topaç, Gönül Nuhoğlu, Beyza Boynudelik, Pınar Baklan, Serdar Kaynak, Ayla Ay, Melike Kılıç, Ecem Dilan Köse, Tuğçe Aytürk ve İrem Tok’un eserlerinin yer aldığı sergide “C.A.M. Galeri” sanatçısı ile, “Vestel” de teknoloji ve sürdürülebilirlik sponsorluğuyla destek oluyor. The Artisan İstanbul Hotel’in Koleksiyon Küratörlüğünü Yasemin Vargı Emirdağ ve Sanat Yöneticiliğini Meriç Aktaş Ateş üstlenirken, Emre Zeytinoğlu yazısıyla sergiye katkı sunuyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yaşayan bir binaya uygulanan sergi, The Artisan İstanbul Hotel’in içinde birçok noktada sanatseverlerle buluşarak, sanatçıların farklı sanat disiplinlerinde oluşturdukları sanat eserlerindeki yorumlamaları ile insanın doğaya verdiği zarara karşı bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Sergi kataloğunun ön yazısında Emre Zeytinoğlu “Direniş” sergisine dair görüşlerini şu şekilde kaleme alıyor: “Direniş sergisine baktığımızda, bunu tam olarak ekoeleştiri bağlamında görmek mümkündür; bilimsel ekoloji alanında yer almayan, fakat Garrard’ın yazdığı biçimde ekolojik problemleri inceleyip tanımlayarak çözümlenmelerine katkı sağlayabilecek çalışmalar bütünü… Sanatçılardan hiçbiri, içine düştüğümüz felaketi insanın dışında ya da toplumsal sistemin dışında aramıyor; üstelik kendisinin dışında da aramıyor. Görünmez kötü güçlere göndermede bulunan bir söz yok bu sergide… Öte yandan, bazı estetik oyunlar ile izleyiciye rahatlık ve tedavi edici duygular aşılayan, günün birinde insanın yüce niteliklerinin harekete geçerek her şeyi yoluna koyacağını savunan bir romantizm de yok. İnsanın kendisi ile ötekinin aynı şey olduğunu sahneleyen yapıtlar var.”

Çöpüne Sahip Çık Vakfı

Temiz bir çevre için çöpün azaltılması, doğru yere atılması ve değerlendirilmesi konusunda toplumun hassasiyet ile davrandığı sürdürülebilir bir dünya yaratmak ana hedefi olan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, “Direniş” sergisinde The Artisan İstanbul Hotel’in paydaşlarından biri. Vakıf ve The Artisan İstanbul Hotel’in ortak misyonu toplumda çevre bilinci uyandırmak.

“Planet21” adlı sürdürülebilirlik projeleri kapsamında Accor Grubu, 2022 sonuna kadar bünyesindeki otellerde tek kullanımlık plastik kullanımını 0’a (sıfır) indirmeyi planlıyor. Accor Grubu bünyesinde bulunan The Artisan İstanbul Hotel her zaman çevreye olan duyarlılığı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. The Artisan İstanbul, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile çıktığı bu yolda doğaya verilen zarara dikkat çekiyor.