Yapı Kredi Yayınları, Tüyap Kitap Fuarı’nda

Yapı Kredi Yayınları, 3 – 11 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 39. İstanbul Kitap Fuarı’na yepyeni kitapları ve imza günleriyle katılıyor.

yky

Ahmet Ümit, Sara Şahinkanat, Yalvaç Ural, Gülay Gül, Naz Elkorek, Gizem Darendelioğlu, Arif Düzgün Akbayır, Görkem K. Arsoy, Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz Yapı Kredi Yayınları standında okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

YAPI KREDİ STANDI’NDAKİ İMZA GÜNLERİ

YETİŞKİN

4 Aralık Pazar
15:00 Ahmet Ümit

ÇOCUK

3 Aralık Cumartesi
12:00 – 15:00 Sara Şahinkanat

4 Aralık Pazar
11:00 – 15:00 Yalvaç Ural
15:00 – 17:00 Gülay Gül

5 Aralık Pazartesi
11:00 – 15:00 Naz Elkorek – Gizem Darendelioğlu

6 Aralık Salı
11:00 – 15:00 Arif Düzgün Akbayır

7 Aralık Çarşamba

11:00 – 15:00 Yalvaç Ural

8 Aralık Perşembe
11:00 – 15:00 Görkem K. Arsoy

9 Aralık Cuma
11:00 – 15:00 Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz

10 Aralık Cumartesi
11:00 – 15:00 Yalvaç Ural

ETKİNLİK PROGRAMI

YETİŞKİN

3 Aralık Cumartesi

13:00

Söyleşi: İstanbul ve Edebiyat
Ahmet Ümit ve Mario Levi
Interexpo Salonu

ÇOCUK

3 Aralık Cumartesi
12:00

Söyleşi: Mösyö Taha ile “Hogwarts’ta Bir Gün”
Interexpo Salonu

FUAR KİTAPLARIMIZ

YETİŞKİN

Uzak Dağlar ve Hatıralar / Orhan Pamuk
Orhan Pamuk’un resimli ve özel hatıra defterlerinden seçmeler… Pamuk, on dört yıldır her gün küçük not defterlerine notlar alıyor ve resimler yapıyor. Sayfalarda günlük hayatını, güncel gelişmeleri, duygularını, yazmakta olduğu romanların sorunlarını anlatıyor ve tartışıyor. Bazan roman kahramanlarıyla konuşuyor, bazan bir rüyasını ya da bir yolculuğu anlatıyor, bazan da manzara resmi ya da mutluluk hakkında fikir yürütüyor. Bir sayfadaki resme ya da yazıya üzerinden aylar hatta yıllar geçtikten sonra yeni renkler ve kelimeler de ekliyor. Böylece defter sayfaları yazılarla renklerin ve şekillerin iç içe geçtiği ve yeni mânâların araştırıldığı yoğun, zengin ve benzersiz resimli sayfalara dönüşüyor.

Bir Aşk Masalı / Ahmet Ümit
Bir varmış bir yokmuş, dünyada acayiplikler çokmuş. Bir gece beş farklı ülkede, beş prens aynı rüyayı görmüşler: Bir genç kız, kadim bir kentin alacakaranlık sokaklarında ışıktan bir güzellik halinde dolaşıyormuş. İşte o kızı gördükten sonra, artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri. Ahmet Ümit’ten insanlığın en yüce duygusu olan aşkın doğasına dair bir hikâyat. Bir Aşk Masalı, beş prensin sevda uğruna revan oldukları bir yol ve hal macerası. Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan savaşçı kabilelerin çadırlarına, devlerden denizkızlarına, balinalardan devasa yılanlara, cümle tabiatın ve mahlukatın geçiş yaptığı bir hayal perdesi.

Mutedil Dalgalı
/ Ömür İklim Demir
Ömür İklim Demir, önceki kitaplarında ulaştığı özgün dilin sınırlarını Mutedil Dalgalı’da daha da genişletiyor. Çok sesli, çok katmanlı hikâyelerin peşine düşen yazar, her katmanıyla derinleşen, şiirsel bir anlatının kapılarını açıyor okura. Nihayetinde, dilin ve biçimin ustalıkla örtüştüğü, incelikle kurgulanmış on dört öyküyle çıkıyor karşımıza.

Bekleyecek Vaktim Kalmadı Artık / Jean-Louis Fournier
Fournier’den ebedi yalnızlığa mahkûm olmuş ruhlar için edebi katkılar… Bekleyecek Vaktim Kalmadı Artık, zaman, sabır(sızlık), aciliyet ve beklemek üstüne bir elkitabı. Kaleminden kara mizahı ve hüznü eksik etmen Fournier hayat(ıy)la dalga geçmeye, kendine iğneden çok çuvaldızı batırmaya devam ediyor.

On Birinci Roman, On Sekizinci Kitap / Dag Solstad
Norveç’in küçük bir kentinde saygın bir bürokrat olarak görev yapan Bjørn Hansen elli yaşına geldiğinde korkunç bir gerçekle yüzleşir: Hayatındaki önemli kararları kendisi değil tesadüfler vermiştir. Yıllar önce âşık olduğu bir kadın uğruna ailesini terk edip bu taşra kentine yerleşirken de, burada yeni bir kariyere başlayıp boş zamanlarında tiyatroyla ilgilenen örnek vatandaş rolüne bürünürken de talihinin itaatkâr kölesi olmuştur yalnızca. Uzun yıllardır sürdürdüğü ilişkisi de sona erince Bjørn Hansen hayatını değiştirmek, dünyadan intikamını almak için yollar aramaya başlar ve sonunda “Büyük Ret” adını verdiği çılgınca bir planı uygulamaya koyar.

Vahşiler ve Duygusallar
 / Javier Marias
Edebiyatçılar ile futbol arasındaki ilişki yeni değil. Camus ve Nabokov delikanlılıklarında kaleciydiler. Öyle ki Camus insan ahlakına ilişkin bildiği her şeyi futboldan öğrendiğini söyler. Marías da futbola düşkünlüğünü asla inkâr etmeyen edebiyatçılardan. Hem de çocukken sol açık oynayan bir topçu. Futbol, çocuk Javier’in gözünde, kahramanların ve kötü adamların geçit töreni, hayatın temel değerlerini öğrenmesine yardım eden bir destandır. Yetişkin Javier’in gözünde ise bir mizaç, kişilik, fedakârlık ve dayanışma gösterisidir; duygu, hatıra ve nostalji, özellikle de nostalji gösterisi.

Günlükler(1887 – 1925) 1. Cilt / Andre Gide
Fransız edebiyatının usta kalemi André Gide’in kurmaca yapıtlarının önüne geçen devasa eseri, neredeyse 60 seneye yayılan bir yazma eyleminin ürünü olan günlüklerinin ilk cildi, ilk kez eksiksiz olarak Türkçede… Şimdi üç aylık kuraklıktan sonra fırtına. Yağmuru bir gösteri gibi izlemek için eve döndüm. Gördüğüm şeyi betimlemeyi sevmiyorum artık; işin tadını kaçırıyor. Yalnızca bakmayı daha çok seviyor, böylece hiçbir şeyi kaçırmadığımı, her görüntünün ona gereksinim duyduğum anda yeniden ortaya çıkacağını biliyorum. Bunun tadını daha da çok çıkarmak isterdim. Kısa süre içinde, farklı farklı yaşam biçimlerini tanımak, her birinde bir başkasının özlemiyle kabaran kaygıyı bulmak istiyorum.

ÇOCUK

Doğruluk Perisi / Matt Haig
Doğruluk Perisi doğruları söylemekten asla vazgeçmez, karşısına bir trol çıksa bile fark etmez. Çok özel bir perinin kendini kabulleniş hikâyesini okuyacağınız bu müthiş, sürükleyici hikâyeyi Matt Haig yazdı, Chris Mould resimledi.

Mavi Karga ile Aslan’ın Oyunu / Yalvaç Ural
Dünyanın her yerinde etkisini gösteren koronavirüs Ormangiller’in yaşamını da değiştirmek üzere: Maske, mesafe ve dezenfektan üçlüsü her yerde! “Artık öykülerimizi biz yazacağız” diyerek Yazar’ı yaşamlarından çıkaran Kral Aslan ve Eşek’in rengini alan Mavi Karga, bir yandan salgın önlemleriyle ilgilenip bir yandan yazıevinde yeni serüvenleri için çalışırken beklenmeyen konuklar çıkageliyor… Kral Fil ve otçul arkadaşlarını ormanda büyük bir sürpriz bekliyor. Karantina”, Yazar’a ve Çizer’e karşın, kendi öykülerini yazıp oynamaya çalışan Ormangiller’in gülmecelerle dolu yaşamına çağırıyor kitap kurtlarını.

Bu Oda İkimizin / Görkem Kantar Arsoy
Bu Oda İkimizin
Bir Aslan ile bir Kutup Ayısı bir odada buluşursa ne olur?
İkisinin de huyu suyu farklı.
Biri sıcağı sever, diğeri soğuğu.
Görkem Kantar Arsoy’un yazdığı Bu Oda İkimizin kitabına Anne Hofmann resimleriyle eşlik ediyor.

Bekçi Amos Otobüsü Kaçırıyor / Philip C. Stead
Amos, arkadaşları için bir gezinti düzenlemek istiyordu. O gece heyecandan uyuyamadı. Sabah uyandığındaysa kahvaltı masasında uyuyakaldı ve otobüsü kaçırdı. İşe vardığında çoktan geç kalmıştı bile. O gün gezintiye çıkmak için zaman kalacak mıydı? Neyse ki Amos’un arkadaşları hep yanında ve ona yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaya hazırlar! Sevilen yazar Philip C. Stead ile ödüllü illüstratör Erin E. Stead’in klasikleşen kitapları “Bekçi Amos’un Hastalandığı Gün”ün ardından sımsıcacık bir hikâye daha.

Ormanda Dört Mevsim / Feridun Oral
Rüzgâr’ın ninesiyle dedesi bir orman köyünde yaşıyordu. Onları ziyarete gittiğinde dedesiyle birlikte sık sık ormanda gezintiye çıkarlardı. Mevsimler geçerken ormanın değişen görüntüsü o kadar büyüleyiciydi ki Rüzgâr bazı geceler rüyasında ormanda dolaştığını görüyordu.

Evini Arayan Yıldız / Gizem Darendelioğlu
Bir arayış hikâyesi. Minik Yıldız koskoca evrende kendine bir ev bulamamıştı. Ama bu arayışı sırasında, belki de baktığı yeri değiştirmeliydi! Gizem Darendelioğlu’nun yazıp resimlediği “Evini Arayan Yıldız” meraklı, şaşkın, sevimli ve telaşlı bir arayış hikâyesi…